neděle 3. července 2011

Včera v Dánsku pršelo

Tak včerejší déšť musel být skutečně neobvyklý. Bohužel. A tím nám překazil dnešní plány a do budoucnosti nás stál asi tak 200 DKK za dopravu. Dneska jsme se totiž chtěli jet podívat na Versailles Dánska, hrad Frederiksborg Slot. Takže jsme vstali, nasnídali se, svačinu si udělali, vodu do zálohované flašky natočili a vyrazili z domu asi v 10:10. 
Na stanici Norreport jsme čekali asi 50 minut, poslouchali hlášení v dánštině (jen a pouze!), četli si vývěsky v dánštině (jen a pouze!, ale některé si dokonce i dokázali zhruba přeložit) i oznámení na monitorech. A vlak nejel a nejel. Ale nejen že nejel náš vlak, ale ani žádný jiný vlak. A tak jsme si začali překládat kromě jedné tabule i obrazovky pořádně a zjistili, že zřejmě kvůli dešťům S-vlaky zkrátka nejezdí a některé normální vlaky byly zrušeny. Pak jsme se dozvěděli, že možná by vlaky mohly začít jezdit kolem třetí. 
Jenže na to se nám nechtělo čekat. Takže jsme se nakonec rozhodli, že se místo toho, abychom jeli na Frederiksborg slot se prostě jenom projdeme po městě. Trochu nás to mrzelo, a o to víc, že zrovna dneska byla poslední první neděle v měsíci, kdy jsou S-vlaky zadarmo. Přitom cesta tam a zpět k tomu hradu nás vyjde na 90 DKK za jednoho. Takže to je pro nás dvojté neštěstí. A poučení, že není všechno zlato, co se třpytí.
Jinak ale bylo ve městě hezky, slunko svítilo tak, že jsme se opět trochu připálili, sloni všude na ulicích a turistů móóóc a móóóc... což už bylo méně příjemné. Trasa zanesena na mapě (je to nicméně jen 6,2 km): 


Fotky z vycházky najdete tady:



Po cestě nás nejvíc zaujalo :)

1) PES



3) Rikša uprostředk Nyhavnu


4) Novej obchod s legem!!!!


5) Stříkací voda a kanál


6) FAVORIT!!! Na Felicie a starý oktávky jsme si tu už zvykli, ale FAVORIT??? 


Žádné komentáře:

Okomentovat