pátek 16. září 2011

Klobása s bramborovým salátem za 700 Kč

Dneska (teda, včera) jsme měli zorganizovaný oběd s naším programem. Oběd v jedné z nejlepších dánských restaurací, Paustian
Měli jsme rybí salát s vajíčkem jako předkrm a jako hlavní chod klobása (doma dělaná) s bramborovým salátem (jenže dánský bramborový salát neobsahuje ani hrášek, ani vajíčko ani nic jiného kromě brambor a majonézy). Nemůžu říct, že by toho bylo málo, nebo že by to bylo špatný, to nééé... jenže jsme za to zaplatili 130 DKK z vlastní kapsy a z nějakýho fondu, kterým disponuje náš program, šlo za osobu další 100 DKK. Takže celkem to stálo 230 DKK (tj. těch 700 Kč)... a to mi za klobásu připadá sakra hodně... Ale nenechte se mást, toto je jenom ilustrační obrázek, měli jsme kovové příbory a keramické talíře...  Jo, a sklenice vína, kterou jsem si pochopitelně jak největší socka nedala, stála 65 DKK. Jenže vtipný bylo, že nakonec po nás chtěli zaplatit i vodu z karaf na stole, takže každý ještě doplácel navíc 10 DKK. Jsem ráda, že jsem té vody vypila aspoň karafu a půl :)
Jenže co chcete od restaurace, kde mají na záchodech odpadkové koše značky VIPP, jejichž 14 litrový koš stojí 2099 DKK (tj. cca 6700 Kč)


8 komentářů:

  1. A proto využívám firemní kantýny, kde se za 20DKK najím stokrát zdravěji než v ČR. Jinak co sem bydlel v hotelu, tak jsem večeře řešil v McDonaldu jejich saláty za 45DKK, pořád tam bylo i dost Dánů, protože restauraci si můžou dovolit jen ti movitější.

    Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Honzo, mam dotaz :) Ve firemni kantyne muzes jist jenom ty, nebo si muzes privezt pratele? Az snad toho 26. nastoupim, mame tam taky kantynu, tak me to zajima, jestli je to jenom pro me nebo jestli muzu vzit aji Petu :) Na druhou stranu... za 20 DKK se da docela slusne uvarit :)

    OdpovědětVymazat
  3. No o vození přátel pochybuju, protože např. my se musíme prokázat ID kartou společnosti. Myslím si, že dotované kantýny jsou vlastně převlečené zaměstnanecké benefity, jen se nedaní.

    Za 20 DKK se dají koupit dva cheeseburgery (v dlouhém období smrt), pizza ristorante (trouba/mikrovlnka) a taky podle mých XP udělat slušná rýže např. s tuňákem a rajčaty. Ale vyvážená strava za 20 DKK snad asi jedině když se nakoupí větší balík něčeho a pak se z něj kombinuje víc jídel. Dvojice to mají asi jednodušší, protože nakoupené věci rychleji spotřebují a můžou tak obměňovat jídelníček častěji.

    Honza

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, tak to zase jo, doma jsme schopni se najist za 20 DKK oba dohromady...i kdyz to nezahrnuje moc masa :) Jenze nam to vetsinou vychazi na 2x to jidlo... takze predstava, ze to ji jenom jeden clovek 4 dny... je nic moc...
    Jenomze co jsem treba videla jidla ve skolni jidelne, kvalitou a chuti je to nekde jinde, nez kdyz ja varim :D

    OdpovědětVymazat
  5. jo, a kdyz jsem byla na tom pohovoru, tak jsme prave sedely v kantyne s tou zenskou, jakoze kafe pro me vzala na svoji kartu... a sedela tam zaroven nejaka pani se dvema detma (bylo to rano, takze podavali snidane)... takze proto se ptam...

    OdpovědětVymazat
  6. a to jdeš do Novo Nordisk, nebo jinam? My snad ani ráno kantýnu otevřenou nemáme... ale zase já pracuju jen na pracovišti Soeborg.

    OdpovědětVymazat
  7. ne, jinam, ale hadam, ze pravidla budou podobny vsude... je to mala spolecnost, co sidli v Bella Center, takze maji jidelnu spolecnou pro vsechny ty firmy, co tam sidli...

    OdpovědětVymazat
  8. Bella Center, jasně, tam jsem byl na naší firemní párty pro 8.000 lidí ;-), dobrý spojení metrem, jen škoda, že to máš až ve třetí zóně, pokud budeš jezdit MHD.

    Honza

    OdpovědětVymazat