neděle 26. června 2011

Fotky: Frederiksberg Have

Máme to kousek, je tam pěkně, tak jsme se šli dneska projít do Frederiksberg Have. Překvapení dne bylo několik:

1) Nefoukalo! Takže přestože bylo pod mrakem, tak bylo nejtepleji za celé tři dny, co jsme tady - 21 °C - ale jak říkám, hlavně bez studenýho větru!

2) Našli jsme strom ověšený dětskýma dudlíkama. Podle toho, co jsem našla přes google se děti ve třech letech, kdy jsou v Dánsku dost staré, aby se přesunuly z jeslí do školky, musí taky vzdát svého dudlíku. A protože je to pro ně ne zrovna jednoduché, napíšou nějaký vzkaz a připnou ho na strom k ostatním dudlíkům. Jeden takový strom je i ve Frederiksberg Have (parku).

3) Dánové trávili dnešek piknikováním. V parku jich bylo spoustu a spoustu - a nejen dvojic nebo rodičů s dětmi, ale celých skupinek. Řekněme, že pospolu seděly třeba tři, čtyři rodiny, a to včetně dětí a prarodičů - děti si kopaly s balónem, tatínci pili pivo a všichni si povídali a užívali si pěkného letního dne. Zajímavé je, že kolem každého takového seskupení dek měli Dánové napíchané dánské vlajky... a to dneska není žádný svátek... asi jich jim jen hodně zbylo... nebo nevím :)

Fotky z Frederiksberg Have v následující prezentaci:

Žádné komentáře:

Okomentovat