úterý 6. března 2012

App Bootcamp: navrhování aplikací pro smartphony

CBS chce být cool moderní školou, takže zorganizovala App Bootcamp, kde studenti navrhovali vzdělávací aplikace na iPhony, Androidy nebo iPady. A člověk nemusel být zrovna ajťák, aby se mohl zúčastnit.
Dva dny jsme vymýšleli, co bysme chtěli mít na svém smartphonu, aby nám to pomohlo se učit, nebo celkově zpříjemnilo život na škole. Cokoliv nás napadlo, to jsme si mohli zkusit navrhnout. Jak by vypadala úvodní stránka aplikace? Jak by to fungovalo? Kam by se šlo dál? Dostali jsme k tomu dokonce přístup do Balsamiqu, kde profíci takový aplikace navrhují.


Pracovali v 3-4 členných týmech dva dny. Pomáhali nám s tím lidi z firem, který se zabývají vývojem takových aplikací, stejně jako lidi, kteří právě pracují na nějaké takové aplikaci pro CBS. 
Náš tým pracoval na aplikaci pro zjednodušení komunikace mezi zahraničními studenty a oddělením CBS, které se o ně stará. Aby všichni věděli, kdy a jak si vyřídit víza, jak si najít ubytování, jakého mobilního operátora si koupit a tak. A to všechnu měli místo v 50 emailech, dopisech a online, v jedné malé aplikaci na svém mobilním telefonu, přístupné odkudkoliv, kdykoliv, připomínající jim, co udělat, aby si zbytečně nezkomplikovali příjezd do Dánska. 
Byla jsem v týmu s klukem, jehož rodiče jsou ze Srí Lanky, ale sám se narodil v Dánsku a programuje mobilní aplikace, a s čistokrevným Dánem, který studuje na DTU Inovace. A teď přemýšlíme, že zajedeme za International Office (která se stará o zahraniční studenty) a nabídneme jim tu aplikaci :). Tak uvidíme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat