středa 20. července 2011

Fotky: Amager Strand (aktualizované)

Amager Stran (Amager pláž) je taková středomořská pláž v Kodani. Akorát moře to moře je tu studenější.

V rámci prohlídky bytu v Amageru jsme se rozhodli, že se koukneme na tu pláž, o které pořád všichni mluví. A vlastně to budeme mít zadarmo, protože lístek za metro už jsme stejně zaplatili a další prohlídku jsme měli až v pět, tak co dělat jinýho? A tak jsme si udělali pěknou 4 km dlouhou procházku (po které jsme zbylé dvě hodiny leželi v parku), viz mapa.


Kdybychom nebyli oblečení na prohlídku bytu (rozuměj já lodičky a tmavý džíny, tričko s rukávem, Peťa rifle, uzavřený boty a černý tričko), tak by nám tam asi bylo pěkně, jenže protože jsme byli takhle navlečení, tak nás to celkem unavilo. Smočila jsem si nožky v moři (studený jak sviňa), prošla se po písku a zbytek dne trpěla v podpatcích a vedru.
Kdybychom byli lépe vybaveni, tak se tam dá dělat spousta věcí. Pár odvážlivců se učilo potápět, další hráli minigolf, někteří běhali, jezdili na kolečkových bruslích (ale ne na kole, protože to se tam nesmí), jiní se opalovali. Dá se tam taky grilovat (což se ve většině parků v Kodani nesmí, asi kvůli ohni a uhlíkům), minulý víkend tu probíhala Copenhagen Beach Party (vstup tuším zdarma) a tak vůbec se tam pořádá hodně akcí. Zrovna v tu chvíli tam ale moc živo nebylo, buď bylo na Dány moc teplo, nebo moc zima, nebo byl zkrátka jenom čas obědu, tak byli doma. A nebo je to prostě tím, že jsou prej teď všichni na dovolené.
Neprošli jsme celou pláž, ale stejně nás to tak vyčerpalo, dali jsme si papu u McDonalda - jedno XL menu (0,5 l cola, velký hranolky, nějakej McBacon) napůl za 70 DKK a náramně si to užili.

Žádné komentáře:

Okomentovat