čtvrtek 4. srpna 2011

Zkoušky, testy, seminárky na CBS / Exams, tests, papers at CBS

Ve článku je odstavec od speciálního hosta na tomto blogu :)

Na CBS si docela potrpí na to, aby všechno probíhalo podle standardů a interních směrnic. A ty jsou v oblasti testů, zkoušek atd. docela striktní. 

Ústní zkoušky
Na ústní zkoušku jsme dostali rozpis, přes který nejel vlak. Výhodou bylo, že každý věděl přesně, v kolik hodin přijde na řadu. Takže to značně eliminuje čekání na zkoušku. Na druhou stranu každý musí být podle oficiálních směrnic na místě minimálně hodinu před tím, než má jít na řadu (to kdyby někdo nepřišel, šlo to rychleji, než se očekává atd.). 
Na zkoušce se prokazuje CPR kartičkou (tj. žádnou studentskou kartičkou), což až do posledního momentu vypadalo, že bude nepřekonatelný problém, protože ji jako zahraniční studenti ještě pořád nemáme, nakonec ale místo ní stačil dopis o přijetí do programu a občanka. Jinak zkouška probíhá jako u nás, s tím, že před tím, než jsme dostali výsledek, museli jsme jít na chvíli ze třídy (přes to, že tam byla jenom jedna vyučující, ne panel), pak zpátky, řekla nám známku a pak strávila pár minut vysvětlováním, proč to byla tato známka a ne lepší a poradila, kde se především zlepšit. No stalo se vám to někdy v ČR??

Odevzdávání seminárek
Seminárky se odevzdávají na sekretariátu programu, který studujete, ve dvou kopiích. Neodevzdávají se v elektronické podobě ani škole ani vyučujícímu. To podle mě značně zmírňuje riziko pro toho, kdo to prostě někde opíšete, ale vzhledem k tomu, že nám na začátku programu udělali asi hodinu přednášku o plagiátorství, tak na to asi mají recept. 
Na seminárkách nesmí být jméno studenta, ale jenom jeho CPR číslo. Přijdete na sekretariát, odevzdáte dvě kopie a podepíšete se na seznam, že jste tam byli. To mně třeba hodně chybělo při odevzdávání bakalářky, nedostala jsem na VŠE žádný potvrzení, že jsem ji sekretářce předala. Takže kdyby sekretářka tvrdila, že jsem to neodevzdala, tak je to její tvrzení proti mýmu. 
Sekretariát potom vezme všechny seminárky a doručí je vyučujícímu, kterej je opraví a dodá sekretariátu seznam CPR čísel a výsledků.
Bakalářský předměty můžou být zakončený maximálně 10 stránkovou seminárkou, celkem 22750 znaků. Tolerance je +/- 10 %. Pokud vložíte obrázky, každý z nich se počítá za 800 znaků. Pokud se nemají počítat, můžete je vložit do příloh. Těch ale může být maximálně pět stránek. 

guest blogger, Petr Bílík: Psané PC testy (4 hod) 
- museli jsme přijít nejpozději 15 minut předem, poté už se do třídy nepouštělo
- bylo nás tam asi patnáct, povětšinou Dánové
- mobily musely být na stole ve prostřed místnosti
- po vyplnění několika papíru totožnosti a alokace k počítačům zkouška začala
- zkouška se skládala ze 60 multiple choices otázek, 4 krátkých otázek s odpovědí na stránku a 2 case studies, malé a velké
- práce to byla urputná a zdlouhavá a po 3 hodinách i dost únavná a vyčerpávající, jeden student odevzdal asi po 2 hodinách, nechápal jsem jak to stihnul, ale ostatní vytrvali až do konce
- 4 hodiny, poté vytisknout a odevzdat do dvou obálek, jedna anonymní
- celkově 9 stránek odpovědí, které jsem za ty 4 hodiny stihnul napsat

2 komentáře:

  1. No jo, kdybys honzo vedel, co prace to dalo z nej ten clanek vytahnout, vis co, takova celebrita a publikuje zrovna tady...

    OdpovědětVymazat